Ledkort

Ledkort (tidligere kjent som Brattkort) ordningen er innført av Norges Klatreforbund (NKF) og har som målsetning å sikre at brukerne av klatrevegger innendørs har det minimum av ferdigheter som kreves for å ta vare på egen og klatrepartners sikkerhet når man klatrer innendørs på faste klatreanlegg. Ledkort bygger videre på det du evt. lærte når du tok topptaukortet.

Ledkort får man som regel etter å ha vist gjennom en praktisk prøve at man har kunnskapen som skal til for å ferdes sikkert inne (eller ute). Et Ledkort vil være gyldig på alle klatreanlegg som har innført ordningen og har du først fått kortet trenger du ikke gjennomføre en ny prøve hvis du skal klatre på et nytt sted. Husk bare å ta med deg kortet.

Det kreves ikke Ledkort hvis du kun skal buldre på anlegget.

Ledkort testen
Testen koster ingenting for medlemmer i Halden Klatreklubb. Selve Ledkortet får du fra Norges Klatreforbund når du har registrert dette. I denne testen må du minimum vise at du behersker og forstår hvordan du tar på deg en sele, binder deg inn i et tau, gjennomfører kameratsjekk, og korrekt sikrer andre på topptau og led. Testen tar rundt 15-30 minutter å gjennomføre. Se en video hos NKF som i detalj forklarere Ledkort testen.

Har du liten eller ingen erfaring med klatring tidligere anbefaler vi deg å ta et Topptaukurs og senere et ledkurs i klatring.

Nødvendig utstyr:
Klatresele, skrukarabin, klatresko og taubrems. Testen gjøres på eget tau. (evt. klubbens tau om du ikke har eget, gi i så fall beskjed). OBS! du må ha med deg noen som kan klatre på led når du gjør testen, kjenner du ingen så gi beskjed så ser vi hva klubben kan ordne.